Nieuwsbrief

Teken nu in op onze nieuwsbrief. Met in het seizoen adviezen, tips en aanbiedingen. Het kost niets en u kunt in iedere nieuwsbrief weer afmelden.

Cursussen

In overleg met een school of instelling kan een cursus op locatie gegeven worden.

Thema's zijn vaak:

 • Hoe een schooltuin te realiseren

 • Hier gaat het om het maken van plannen. Waarom een schooltuin - de motivatie en legitimatie. Het gaat ook om een eerste oriëntatie van wat er allemaal bij komt kijken. Welke ruimte is er nodig, hoe in te delen, wie begeleidt, etc. Maar ook: kunnen we ergens gaan praten over subsidies, etc.

 • Schooltuinkennis - praktisch

 • Als er dan in maart een stuk grond is - ja wat dan...?? Inrichting, teeltplan, etc. komen aan de orde. Ook aan de leerdoelen wordt aandacht besteed. Welke kerndoelen kunnen we keurig afwikkelen door op de schooltuin heel bewust (en uiterst plezierig) aandacht aan die aspecten te geven.

 • Gewaskennis

 • Cursussen Ook hier zal het teeltplan aan de orde komen, maar er wordt meer op de eigenschappen en mogelijkheden van de diverse gewassen ingegaan. De ene boon is de andere niet! Sommige zijn voor ons doel zeer geschikt; andere totaal niet.

  Nu alvast de belangrijke tip om NIET van start te gaan met een hoeveelheid gratis gekregen halfvolle zakjes zaden die ouders nog toevallig ergens hadden liggen. We begrijpen de gedachte, maar soms is kostenbesparing niet echt handig....

  Overleg met ons over de mogelijkheden en kosten van deze cursussen.

  Een aangepaste agenda is daarbij ook mogelijk. Een aantal cursussen wordt door onszelf verzorgd. Bij andere wordt (ook) een beroep op specialisten van elders gedaan.